Σχολή

     Το Aikido Tenshi Dojo βρίσκεται υπό την τεχνική επίβλεψη του Shihan Ryuji Shirakawa (6o dan Aikikai) και είναι μέλος του Aikido Shinburenseijuku Dojo το οποίο εδρεύει στo Sendai της Ιαπωνίας. Εκπαιδευτές στον χώρο αυτό είναι ο Σπύρος Βασιλάτος (4ο dan Aikikai) ο οποίος είναι υπεύθυνος της σχολής και των συνεργαζόμενων χώρων, ο Φώτης Κολοκοτσάς (2ο Dan Aikikai) , καθώς και η Βασιλική Χαζηράκη (2ο dan Aikikai). Η έδρα της σχολής βρίσκεται στην Παλλήνη στην οδό Αθηνάς Παλλάδος 52.

Συνεργαζόμενοι χώροι (dojo):

Aikido Shinwa Dojo
Καποδιστρίου 14, Μελίσσια

www.aikidoshinwa.gr

Aikido Shinwa Dojo
Aikido Zen Center
Ανδρέα Δημητρίου 102, Καλογρέζα, Νέα Ιωνία

Aikido Zen Center

Εκπαιδευτές

Σπυρίδων Βασιλάτος

      Ο Σπύρος Βασιλάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε στην ηλικία των 16 ετών με το Shotokan Karate για λίγο καιρό και μετά ασχολήθηκε με την Πυγμαχία για ένα έτος. Συνέχισε με το Yang Tai Chi Chuan για δύο χρόνια καθώς και με το Chi Kung και μέσω του δασκάλου του ήρθε σε επαφή με το Aikido σε ηλικία 21 ετών. Εκπαιδεύτηκε για 16 χρόνια στο Aikido Αθηνών με τους Eamonn Devlin Sensei (5 ο dan) και Janet Cliff Sensei (6 ο dan). Το Αikido Tenshi Dojo του οποίου ηγείται ανήκει από το 2016 στο Aikido Shinburenseijyuku dojo (Sendai- Ιαπωνία) και είναι υπό την καθοδήγηση και τεχνική επίβλεψη του sensei Ryuji Shirakawa 6ο dan Aikikai ο οποίος είναι επίσημα ο δάσκαλός του και τον οποίον εκπροσωπεί στην Ελλάδα.

      Σήμερα κατέχει το 4ο dan Aikikai Hombu Dojo. Στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει δυο εβδομάδες συνεχούς προπόνησης στην Ιαπωνία στο Aikikai Hombu Dojo. Ενδεικτικά σεμινάρια δασκάλων στα οποία έχει συμμετάσχει στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι των senseis: Fujimoto, Kobayashi, John Stevens, Yokota, Michael Ibers, John Rogers, Watanabe, Christian Tissier, Sugawara, T. Mori, Miyamoto, F. Guttar, E.Cardia, D.Moons, Pascal Guillem, Michel Erb, Ryuji Shirakawa. Από το 2012 εκπαιδεύεται στην τέχνη του Wing Tsoun Kung Fu από τον sifu Βασίλη Καραβίτη.

      Στην ηλικία των 20 ετών ξεκίνησε τη μακροχρόνια εκπαίδευσή του στην παραδοσιακή θεραπευτική τέχνη του Ρέικι (Usui Shiki Ryoho) καθώς και στην αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία μέσω ανάλυσης μύθων, παραμυθιών, ονείρων και χορήγησης ανθοιαμάτων Bach. Εκπαιδεύτηκε επίσης στο ενεργειακό/θεραπευτικό μασάζ. Σήμερα είναι δάσκαλος του Ρέικι (Master Reiki κάτοχος 3ου βαθμού). Διδάσκει ρέικι κι αυτογνωσία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο κι έχει αναπτύξει την προσωπική του μέθοδο καθοδηγούμενου διαλογισμού.

 

Βασιλική Χαζηράκη

      Η Βασιλική Χαζηράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

      Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (στίβο και volley) και με το χορό (15 χρόνια κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο, μοντέρνο και hip-hop) στον οποίο έχει παρακολουθήσει και διάφορα σεμινάρια εντός Ελλάδας.

      Το 2009 ξεκίνησε aikido υπό τον Σπύρο Βασιλάτο (4o dan Aikikai Hombu Dojo). Αυτή τη στιγμή είναι κάτοχος 2oυ dan Aikikai Hombu dojo. Εντός Ελλάδας έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια δασκάλων όπως Yoji Fujimoto, John Stevens, Michael Ibers, John Rogers, Watanabe, Christian Tissier, Sugawara, T. Mori, E. Cardia, D. Moons, Michel Erb, E. Devlin, J. Clift καθώς και το σεμινάριο του sensei Ryuji Shirakawa στην Ουγγαρία και το Μονακό ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος δάσκαλος του Tenshi Dojo από το 2016.

      Είναι κάτοχος 3ου βαθμού Reiki (Usui Shiki Ryoho) στο οποίο εκπαιδεύεται συστηματικά εδώ και χρόνια. Εκπαιδεύεται ταυτόχρονα στο ενεργειακό και το θεραπευτικό μασάζ. Παρακολουθεί μαθήματα αυτογνωσίας μέσω ανάλυσης μύθων, ονείρων και αρχετύπων.Γεωργία Κιτσαντά

      Η Γεωργία Κιτσαντά είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

      Τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής της έχει επικεντρώθει στην άσκηση και την διδασκαλία της γιόγκα. Συγχρόνως συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας Yoga Courses και σεμινάρια στην Ελλάδα. Ασχολείται με την γιόγκα από το 2005. Εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο του Iyengar Yoga απο την Αλεξάνδρα Αντωνίου. Παράλληλα ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια 80 ωρών με την Penny Chaplin της σχολής του B.K.S. Iyengar London. Είναι αναγνωρισμένη από το παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance International 200h και από την Vinyasana Yoga Academy της Af Studies με την Marita Mittag. Έχει μαθητεύσει δίπλα σε παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτές όπως Michelle Kaminski, Φιλία Χιώτη, Αναστάσιος Μαντζούκας, Στέλλαμ Παπαγιάννη, Κώστας Βουραζέρης, Αλεξάνδρα Αντωνίου, Julio Papi, Anna Glushkova, Emanuel Vetro, Penny Chaplin. Της αρέσει να διδάσκει γιόγκα με χιούμορ και ενθουσιασμό. Επίσης εκπαιδεύτηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τις πρώτες βοήθειες για πολίτες. 

Πρόγραμμα 2018-2019